Rivierdael Netwerk Notarissen is het notariskantoor voor Venlo en omgeving.

Ons notariskantoor is in 2001 ontstaan na een fusie tussen twee historische notariskantoren: Bakkers & Veltman en Tijssen & Deuling. Daarna zijn in 2008 middels een fusie notariskantoor Sanders & Grubben in Blerick en Notariskantoor Boerhof  in Tegelen aan Rivierdael Netwerk Notarissen toegevoegd. 

Door deze samenwerking beschikken wij over een schat aan kennis en  kunnen wij je helpen met uiteenlopende notariële en juridische zaken. Zo zijn wij gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, bouwprojecten en onroerend goed. Daarnaast kun je ook terecht voor zaken omtrent het familierecht. Zo regelen wij een samenlevingscontract, een scheiding,  stellen we samen met jou je testament op of wikkelen we een nalatenschap af.

Notariskantoor Zuid te Blerick is een nevenvestiging van Rivierdael Netwerk Notarissen.  Vanaf 15 mei 2024 is Notariskantoor Zuid niet meer op de locatie aan de Alberdingk Thijmstraat 1 te Blerick gevestigd.

Notariskantoor Zuid verhuist naar ons hoofdkantoor: Rivierdael Netwerk Notarissen, Albert Cuypstraat 3, Venlo.  De contactgegevens blijven ongewijzigd: Telefoon: 077 – 3263020 Email: [email protected] Postbus 828, 5900 AV VenloLees verder...

Kijk gerust rond op onze website, of neem contact op met een van onze medewerkers in Venlo, om te zien waar we je nog meer mee van dienst kunnen zijn.

Verberg lees verder...
Rivierdael Netwerk Notarissen

nieuws van het notariskantoor

30 september 2020

negatieve rente

Als u vanaf 1 juli 2020 gelden op onze derdengeldenrekening heeft staan (bijvoorbeeld de koopprijs van een registergoed) dan betalen wij over de voor u gehouden gelden rente aan de bank (negatieve rente),

Wij moeten die negatieve rente doorberekenen aan de cliënt. Dit omdat wij als neutrale partij geen financieel voor- of nadeel mogen hebben met betrekking tot het aanhouden van gelden op onze derdengeldenrekening.

Het bedrag dat wij doorberekenen is er op gebaseerd dat de gelden maximaal vijf dagen op de derdengeldenrekening staan.

Als een bedrag eerder dan gebruikelijk wordt ontvangen, of later dan gebruikelijk wordt uitgeboekt, kunnen wij ervoor kiezen de verschuldigde rente exact uit te rekenen. Uiteraard zullen wij u daarvan dan op de hoogte brengen.
5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

  • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.           
  • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
  • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.
  • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
  • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.
  • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.

Rivierdael Netwerk Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt! 

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 077 359 77 77 of mail naar [email protected]

8 juli 2019

Geld in het bedrijf van je partner steken. Is dat een slimme zaak?

Stel, je partner start een eigen bedrijf en heeft een startkapitaal nodig. En jij hebt een leuke som geld op je spaarrekening en steunt daarmee graag de ondernemersplannen van je lief. Dan lijkt 1 + 1 = 2.

Ons advies is om eerst nog wel een paar goede afspraken te maken, voor je je spaargeld overmaakt.

Hoe geweldig het ook is als je je partner met jouw geld kunt helpen om een eigen bedrijf op te starten, het is ook het moment om daar goed en zakelijk naar te kijken. Een van de redenen daarvoor, schetsen we hieronder met een voorbeeld uit de praktijk.

Sabrina wil een sieradenshop beginnen. Haar vriend Tom is altijd spaarzaam geweest en heeft flink wat geld opzij gezet. Hij vindt het leuk dat hij met dat geld Sabrina kan ondersteunen. Helaas komt de sieradenshop niet van de grond. En even later loopt het ook niet zo lekker meer met de relatie van Sabrina en Tom. Tom wil zijn geld terug, maar Sabrina kan het bedrag niet terugbetalen. Al Tom’s geld is in de huur van de shop gaan zitten. Als ze uit elkaar gaan, zegt Sabrina dat Tom het geld niet terugkrijgt, omdat ze ervan uit is gegaan dat hij bewust een risicodragende investering deed in haar bedrijf. Tom stapt vervolgens naar de rechter om terugbetaling van het geld af te dwingen. Een slepende rechtszaak volgt.

Van de vervelende zaak tussen Sabrina en Tom kunnen we leren dat zakelijke voorwaarden en verwachtingen van tevoren goed moeten worden doorgesproken, ook al hou je nog zoveel van elkaar. En we leren dat afspraken die je maakt, moeten worden vastgelegd op papier. Want als het allemaal fout loopt, wil je niet dat je partner is 'vergeten' wat jullie hebben afgesproken.

Rivierdael Netwerk Notarissen helpt je graag met jullie zakelijke gesprekken en plannen. We leggen dan direct jullie afspraken vast in een samenlevingscontract of een ander juridisch goed contract, zodat jullie je daarover geen zorgen meer hoeven te maken. Het is veel leuker om bezig te zijn met ondernemen en van het nieuwe bedrijf een succes te maken!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 077 359 77 77 of mail naar [email protected]

nieuws van netwerk notarissen

17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >
4 april 2024nieuws

In de Margriet: Wat als iemand je hulpbehoevende moeder wil helpen, maar je dit niet vertrouwt?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen beantwoordt in het tijdschrift Margriet als een deskundige van het financieel panel vragen van lezers. In de Margriet van 3 april vraag iemand:...

lees verder >

mr. I.M.W. Boerhof (Ingrid)

notaris

 mr. I.M.W. Boerhof (Ingrid)
mr. I.M.W. Boerhof (Ingrid)

mr. R.J.H. Martens (Raymond)

notaris

mr. R.J.H. Martens (Raymond)
mr. R.J.H. Martens (Raymond)

mr. N.G.J. Peeters (Nicole)

notaris

mr. N.G.J. Peeters (Nicole)
mr. N.G.J. Peeters (Nicole)

mr. M.A.M.J. Verheij (Marcel)

notaris

mr. M.A.M.J. Verheij (Marcel)
mr. M.A.M.J. Verheij (Marcel)

mr. M.A.M. Grubben (Marcel)

adviseur/oud-notaris

mr. M.A.M. Grubben (Marcel)
mr. M.A.M. Grubben (Marcel)

mr. S.G.J.J. Vossen (Susanne)

kandidaat-notaris

mr. S.G.J.J. Vossen (Susanne)
mr. S.G.J.J. Vossen (Susanne)

mr. M.M.M. Tijssen (Minou)

kandidaat-notaris

mr. M.M.M. Tijssen (Minou)
mr. M.M.M. Tijssen (Minou)

mr. J. Rijk (Julia)

kandidaat-notaris

mr. J. Rijk (Julia)
mr. J. Rijk (Julia)

mr. P. Stikkelbroek (Petran)

kandidaat-notaris

mr. P. Stikkelbroek (Petran)
mr. P. Stikkelbroek (Petran)

mr. A. van Bergen (Anouk)

kandidaat-notaris

 mr. A. van Bergen (Anouk)
mr. A. van Bergen (Anouk)

J.W.J.J. Reefs-Heldens (Jacqueline)

notarisklerk

J.W.J.J. Reefs-Heldens (Jacqueline)
J.W.J.J. Reefs-Heldens (Jacqueline)

L.B. Sonnenschein (Linda)

notarisklerk

L.B. Sonnenschein (Linda)

Y.H.T.P. Mulder-Dorssers (Yvonne)

notarisklerk

Y.H.T.P. Mulder-Dorssers (Yvonne)
Y.H.T.P. Mulder-Dorssers (Yvonne)

I. Karpova (Ivana)

notarisklerk

 I. Karpova (Ivana)
I. Karpova (Ivana)

M.M.M. Engels (Monique)

juridisch-notarieel medewerkster

 M.M.M. Engels (Monique)
M.M.M. Engels (Monique)

M.J.H. Neelen (Maud)

notarieel/administratief medewerkster

M.J.H. Neelen (Maud)
M.J.H. Neelen (Maud)

M.H.G. Hoeben-Janssen (Mariëlle)

notarieel/administratief medewerkster

M.H.G. Hoeben-Janssen (Mariëlle)
M.H.G. Hoeben-Janssen (Mariëlle)

C.G.J.G. Engels-Boonen (Caroline)

notarieel/administratief medewerkster

C.G.J.G. Engels-Boonen (Caroline)
C.G.J.G. Engels-Boonen (Caroline)

B. Gündogdu-Bozaslan (Büsra)

notarieel/administratief medewerkster

B. Gündogdu-Bozaslan (Büsra)
B. Gündogdu-Bozaslan (Büsra)

G.J.J. Kersten (Gé)

boekhouder

 G.J.J. Kersten (Gé)
G.J.J. Kersten (Gé)

R. Hendrickx (Romy)

boekhoudster / notarieel/administratief medewerkster

R. Hendrickx (Romy)
R. Hendrickx (Romy)

A.J.M. Leeder-Beurskens (Angelique)

notarieel/administratief medewerkster

A.J.M. Leeder-Beurskens (Angelique)
A.J.M. Leeder-Beurskens (Angelique)

K. Sassen (Kim)

notarieel/administratief medewerkster

K. Sassen (Kim)
K. Sassen (Kim)

J.F.H. Jeucken (Jules)

notarieel/administratief medewerker

J.F.H. Jeucken (Jules)
J.F.H. Jeucken (Jules)

M.A.F. van Dijk-Thijssen (Myriam)

notarieel/administratief medewerkster

M.A.F. van Dijk-Thijssen (Myriam)
M.A.F. van Dijk-Thijssen (Myriam)

I.G.A. Hofmans (Indy)

notarieel/administratief medewerkster

I.G.A. Hofmans (Indy)
I.G.A. Hofmans (Indy)

I.M.H.A. Neesen (Ilonka)

receptioniste/telefoniste

I.M.H.A. Neesen (Ilonka)
I.M.H.A. Neesen (Ilonka)

E. Pelka (Emilia)

stagiaire

E. Pelka (Emilia)

Rivierdael Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 61597090
btw nr: NL854407327B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Albert Cuypstraat 3
5914 XE Venlo

Postadres

Postbus 165
5900 AD Venlo

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.