Een groot geluk bij een heftig ongeluk.

Een groot geluk bij een heftig ongeluk.

Een groot geluk bij een heftig ongeluk.

Het is alweer twee jaar geleden, maar het voelt als gisteren. Ik had samen met mijn broer Theo een goed lopend bedrijf en toen kreeg hij dus dat ongeluk. Natuurlijk weet je dat zoiets kan gebeuren, maar je denkt er nooit bij na.
En toen zat ik daar dus. Niet alleen met mijn verdriet, maar ook met ons bedrijf. Voor mij stond vast dat zijn vrouw Carla en zijn kinderen niets tekort mochten komen. Maar hoe kon ik ze betalen? Het geld had ik hard nodig om onze mensen te betalen. En door het wegvallen van Theo liep het bedrijf stukken minder.

Ik ben heel blij dat mijn broer een goed testament had gemaakt. Daardoor was het voor iedereen duidelijk hoe we verder konden. Ik kon de zaak voortzetten en Carla en de kinderen gespreid betalen.

"Wat ben ik blij dat Theo een goed testament heeft gemaakt."

Met mijn Netwerknotaris heb ik verschillende manieren besproken om het testament uit te voeren. Met mijn medewerking kon Carla veel belasting besparen. Zij moest het geld dan nog een paar jaar in het bedrijf laten zitten. Ik had daar geen problemen mee. Uiteindelijk heeft ze toch niet voor deze optie gekozen. Deelnemen in een bedrijf geeft immers ook extra onzekerheid. En dat wilde ze liever niet.

Als ik het zo vertel, lijkt het of alles vlotjes is gegaan. Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal. Het is best ingewikkeld. En je moet ook je verdriet een plaats geven.

De Netwerknotaris gaf ons rust door de tijd voor ons te nemen en alles goed uit te leggen. Daardoor wisten wij beter waar we aan toe waren en welke mogelijkheden wij hadden. Daarom heb ik bij hem nu ook mijn testament gemaakt. Dan weet ik zeker dat het goed geregeld is.

Heb je er wel eens over nagedacht wat er met je bedrijf gebeurt als je overlijdt?

Er zijn heel wat manieren om te voorkomen dat je je bedrijf in verwarring achterlaat. Praat er eens over met je Netwerknotaris.

direct notariƫle hulp