Een groot geluk bij een heftig ongeluk.

16 augustus 2016nieuws

Het is alweer twee jaar geleden, maar het voelt als gisteren. Ik had samen met mijn broer Theo een goed lopend bedrijf en toen kreeg hij dus dat ongeluk. Natuurlijk weet je dat zoiets kan gebeuren, maar je denkt er nooit bij na.
En toen zat ik daar dus. Niet alleen met mijn verdriet, maar ook met ons bedrijf. Voor mij stond vast dat zijn vrouw Carla en zijn kinderen niets tekort mochten komen. Maar hoe kon ik ze betalen? Het geld had ik hard nodig om onze mensen te betalen. En door het wegvallen van Theo liep het bedrijf stukken minder.

Ik ben heel blij dat mijn broer een goed testament had gemaakt. Daardoor was het voor iedereen duidelijk hoe we verder konden. Ik kon de zaak voortzetten en Carla en de kinderen gespreid betalen.

"Wat ben ik blij dat Theo een goed testament heeft gemaakt."

Met mijn Netwerknotaris heb ik verschillende manieren besproken om het testament uit te voeren. Met mijn medewerking kon Carla veel belasting besparen. Zij moest het geld dan nog een paar jaar in het bedrijf laten zitten. Ik had daar geen problemen mee. Uiteindelijk heeft ze toch niet voor deze optie gekozen. Deelnemen in een bedrijf geeft immers ook extra onzekerheid. En dat wilde ze liever niet.

Als ik het zo vertel, lijkt het of alles vlotjes is gegaan. Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal. Het is best ingewikkeld. En je moet ook je verdriet een plaats geven.

De Netwerknotaris gaf ons rust door de tijd voor ons te nemen en alles goed uit te leggen. Daardoor wisten wij beter waar we aan toe waren en welke mogelijkheden wij hadden. Daarom heb ik bij hem nu ook mijn testament gemaakt. Dan weet ik zeker dat het goed geregeld is.

Een groot geluk bij een heftig ongeluk.

verder in het nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023
20 september 2022nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2023 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
Bedrijfsopvolgingsregeling enerzijds te streng, anderzijds kan het ook soberder
20 september 2022nieuws

Bedrijfsopvolgingsregeling enerzijds te streng, anderzijds kan het ook soberder

Er is politiek veel te doen over de bedrijfsopvolgingsregeling, deze regeling biedt onder meer belastingvoordelen voor de bedrijfsopvolger die een onderneming geschonken krijgt of erft. Professionals die ermee werken vinden...

lees verder >
Wat kunnen gewone stervelingen leren van de uitvaart van de Queen?
19 september 2022nieuws

Wat kunnen gewone stervelingen leren van de uitvaart van de Queen?

In de aanloop van de uitvaart van de Queen maken de prinsen William en Harry geen ruzie meer en lijken ze zich met elkaar te hebben verzoend. Volgens kenners speelt...

lees verder >
direct notariƫle hulp