Een groot geluk bij een heftig ongeluk.

Het is alweer twee jaar geleden, maar het voelt als gisteren. Ik had samen met mijn broer Theo een goed lopend bedrijf en toen kreeg hij dus dat ongeluk. Natuurlijk weet je dat zoiets kan gebeuren, maar je denkt er nooit bij na.
En toen zat ik daar dus. Niet alleen met mijn verdriet, maar ook met ons bedrijf. Voor mij stond vast dat zijn vrouw Carla en zijn kinderen niets tekort mochten komen. Maar hoe kon ik ze betalen? Het geld had ik hard nodig om onze mensen te betalen. En door het wegvallen van Theo liep het bedrijf stukken minder.

Ik ben heel blij dat mijn broer een goed testament had gemaakt. Daardoor was het voor iedereen duidelijk hoe we verder konden. Ik kon de zaak voortzetten en Carla en de kinderen gespreid betalen.

"Wat ben ik blij dat Theo een goed testament heeft gemaakt."

Met mijn Netwerknotaris heb ik verschillende manieren besproken om het testament uit te voeren. Met mijn medewerking kon Carla veel belasting besparen. Zij moest het geld dan nog een paar jaar in het bedrijf laten zitten. Ik had daar geen problemen mee. Uiteindelijk heeft ze toch niet voor deze optie gekozen. Deelnemen in een bedrijf geeft immers ook extra onzekerheid. En dat wilde ze liever niet.

Als ik het zo vertel, lijkt het of alles vlotjes is gegaan. Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal. Het is best ingewikkeld. En je moet ook je verdriet een plaats geven.

De Netwerknotaris gaf ons rust door de tijd voor ons te nemen en alles goed uit te leggen. Daardoor wisten wij beter waar we aan toe waren en welke mogelijkheden wij hadden. Daarom heb ik bij hem nu ook mijn testament gemaakt. Dan weet ik zeker dat het goed geregeld is.

Een groot geluk bij een heftig ongeluk.

verder in het nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament
17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >
In de Margriet: Wat als iemand je hulpbehoevende moeder wil helpen, maar je dit niet vertrouwt?
4 april 2024nieuws

In de Margriet: Wat als iemand je hulpbehoevende moeder wil helpen, maar je dit niet vertrouwt?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen beantwoordt in het tijdschrift Margriet als een deskundige van het financieel panel vragen van lezers. In de Margriet van 3 april vraag iemand:...

lees verder >
direct notariële hulp