WK pool gewonnen maar je kunt fluiten naar de pot?

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014

Als voorbereiding op het WK 2014 in Brazilië organiseren veel vriendengroepen en collega's een pool. Volgens recent onderzoek van ING wordt er naar verwachting in totaal in Nederland 38 miljoen euro in de WK pools gestopt. Vaak beheert een van de deelnemers de poolpot zonder dat daar nadere afspraken over worden gemaakt door de deelnemers. Als de beheerder van de pot vóór het einde van het WK failliet gaat of komt de overlijden, is de kans groot dat de winnaar van de pot naar het geld kan fluiten. Ook als de deelnemers ruzie krijgen is het maar de vraag of de pot bij de winnaar terecht komt. Netwerk Notarissen biedt daarom een gratis wk-pool-contract aan.

Risico's
In kleine kring, bijvoorbeeld in vriendengroepen, families en onder collega's, wordt vaak een WK-pool opgestart. Daarbij leggen de deelnemers cash geld in de pot. Met een spelreglement en formulier van internet wordt de pool snel in elkaar gedraaid. De deelnemers lopen het risico dat de pot niet in handen komt van de winnaar(s) van de pool. Faillissement of overlijden van de potbeheerder of ruzie tussen de deelnemers vóór het einde van het WK kunnen spelbedervers zijn. Met een eenvoudig contract kunnen een aantal van deze risico's worden uitgeschakeld. Daarom biedt Netwerk Notarissen een poolcontract voor dit WK aan dat gratis kan worden gedownload.

Bewust maken
Netwerk Notarissen willen mensen met deze actie bewust maken dat veel dagelijkse dingen een juridisch kantje hebben. In de praktijk zien we vaak dat mensen zich niet bewust zijn van de juridische effect van hun acties, ook als ze er zelf niet meer zijn. Bijvoorbeeld door het afsluiten van abonnementen op internet waar je nabestaanden aan vast zitten en de kosten moeten betalen. Of samenwerken of investeren in zakenpartners en het risico dat zij failliet kunnen gaan.